Overslaan en naar de inhoud gaan
Vacatures  - BAM! Festival, Hengelo (Ov.)

Vacatures

Vacatures

Vacatures

Onderstaande vacatures zijn allemaal op vrijwillige basis.

Vacature grafisch ontwerper of dtp-er (vrijwilliger)

Wie zoeken wij?
Het BAM! Festival ontwerpt jaarlijks een festival voor jong en oud ruim 15.000 bezoekers. Daarbij ontwerpen we zelf altijd een toffe campagne. Het BAM! Festival werkt uitsluitend op vrijwillige basis, en daarom zoeken we nieuwe aanwas! Benieuwd naar wat we doen? Hieronder twee functies die misschien bij je passen. 

Grafisch ontwerper;
Als je als grafisch ontwerper aan de slag wilt bij BAM! werk je samen met het Marketingteam waar je jaarlijks een te gekke campagne bedenkt en ontwerpt. Jij zorgt dat de bestanden op de juiste manier bij de drukker komen, dat de posters bij de vrijwilliger coördinator terecht komen en creëer je al het visuele wat nodig is voor programmering, sponsoring en op het terrein (online & offline). Elk jaar staat je weer vrij om de stijl op een andere manier door te voeren, alle inhoud stem je af met het marketingteam en de andere betrokken teams van het BAM! Festival. 

DTP-er;
Als je als DTP-er aan de slag wilt bij BAM! werk je ook samen met het Marketingteam, maar ga je aan de slag met de huidige campagnestijl die in 2023 is ontwikkeld. Deze zet je voort op je eigen manier, je ontwerpt en bestelt al het drukwerk, je ontwerpt alle visuele uitingen wat nodig is voor programmering, sponsoring en op het terrein (online & offline). Mocht je een jaar later alsnog een andere stijl willen doorvoeren, is veel mogelijk in overleg. 

Wat is het BAM! Festival?
BAM! is een veelzijdig festival voor jong en oud in Hengelo. Van rock- tot popmuziek, van blues tot house, er is voor ieder wat wils! Muziek, theater en kunst worden op een unieke manier samengebracht en zorgen voor prachtige momenten. Vele bekende artiesten zijn door de jaren heen bij ons te gast geweest. Denk aan Caro Emerald, Lucas Hamming, Wudstick, Diggy Dex and de CCR Revival band. Niet alleen bekende artiesten verdienen een plaatsje in de spotlight. Elk jaar bieden wij ook onbekende en internationaal talent het podium. Maar BAM! is meer dan alleen muziek. Elk jaar wordt er een scala aan workshops gegeven, wordt er poëzie voorgedragen en zijn (lokale) kunstwerken te bewonderen. Voor de kleine BAM! bezoekers is er natuurlijk ook van alles te doen. Wat het festival bijzonder maakt is dat wij een vrijwilligersorganisatie zijn. De organisatie zet het festival op met 30 mensen en tijdens het festivalweekend helpen er maar liefst 200 vrijwilligers!

Wat bieden we?

  • Een leuk team om mee samen te werken en om van te leren.
  • Een onvergetelijke en zeer waardevolle ervaring.
  • Een divers netwerk en nieuwe contacten.
  • Werken in een enthousiaste vrijwilligersorganisatie.

Wat verwachten we?
Vrijwillig is zeker niet vrijblijvend en dus verwachten we dat je tijdens de voorbereiding van het festival betrokken bent, aanwezig bent bij de vergaderingen en de nieuwe campagne neerzet met het marketing team! 

Interesse? Wij zijn benieuwd naar wat je maakt! 
Stuur je portfolio naar marketing@bamfestival.nl en vertel waarom je graag bij BAM! aan wilt sluiten en wij nemen snel contact met je op. 
- Ervaring met grafische programma’s is vereist. 
- Denk jij BAM! iets anders te kunnen bieden dan Grafisch ontwerp? Stuur alsnog een mail, wellicht zoeken we nog iemand!

 

Artist Handler

BAM! Festival Hengelo zoekt een artist handler (M/V/X)!

Ben jij sociaal, gastvrij en kijk jij regelmatig op je horloge? Dan is de functie van artist handler wellicht wel iets voor jou!

Als artist handler ben jij het eerste aanspreekpunt voor de artiesten en/of de tourmanagers. Je wijst ze de weg naar het podium, stelt ze voor aan onze backstagemanagers en je zorgt er vervolgens voor dat alles volgens het schema verloopt. Wanneer je merkt dat artiesten niet op tijd arriveren, pak jij je telefoon om de betreffende artiest of tourmanager te vragen naar de status. Dit alles met een lach, we doen het immers allemaal vrijwillig! In dit team werk je samen met onze stagemanagers, onze backstagemanagers en onze programmeurs 

Representatieve uitstraling is fijn, maar ook een breed begrip. Lekker ruiken wordt zeer gewaardeerd en vooraf tandenpoetsen ook. 

Ben jij zaterdag 25 mei beschikbaar tussen 09:00u tot 01:00u en zie jij dit zitten? 

Mail dan je motivatie naar luuk@bamfestival.nl.
 

Presentator

BAM! Festival Hengelo zoekt een presentator (M/V/X)

Ben jij de entertainer zonder plankenkoorts die wij zoeken? Kan jij een bio vlot samenvatten voor een groot publiek en de boel enthousiasmeren? Dan zoeken wij wellicht jou!

Als presentator op één van onze podia ben jij verantwoordelijk voor het op- en afkondigen van onze artiesten. Je zorgt er samen de stagemanagers voor dat de shows op tijd beginnen en ook op tijd weer eindigen. Je bent sociaal en respecteer de persoonlijke ruimte van de artiesten backstage. 

Representatieve uitstraling is fijn, maar ook een breed begrip. Lekker ruiken wordt zeer gewaardeerd en vooraf tandenpoetsen ook. 

Ben jij zaterdag 25 mei in ieder geval een dagdeel beschikbaar tussen 09:00u tot 01:00u en zie jij dit zitten?

Mail dan je motivatie naar luuk@bamfestival.nl
 

Stagehand

BAM! Festival Hengelo zoekt een stagehand (M/V/X) 

Ben jij sociaal, een harde werker en hou jij van inprikken? Dan is de functie van stagehand wellicht wel iets voor jou! 

Als stagehand ben je medeverantwoordelijk voor de technische productie van het betreffende podium en help je de artiesten bij de op en afbouw van hun set. Tijdens een show van een artiest ben jij achter de schermen alweer bezig met de opbouw van de volgende show, tenzij het om de laatste act gaat, dan geniet je mee. Je weet hoe je een rider en inpriklijst leest en hebt verstand van het op- en afbouwen van een volledige backline. Je ondersteund de technici van zowel ons festival als de technici van de artiesten. 

Representatieve uitstraling is fijn, maar ook een breed begrip. Lekker ruiken wordt zeer gewaardeerd en vooraf tandenpoetsen ook. 

Ben jij zaterdag 25 mei beschikbaar tussen 09:00u tot 01:00u en zie jij dit zitten? 

Mail dan je motivatie naar luuk@bamfestival.nl