Overslaan en naar de inhoud gaan
Smells Like Nirvana  - BAM! Festival, Hengelo (Ov.)

Smells Like Nirvana

Smells Like Nirvana

  Manuel Weide

Smells Like Nirvana is precies wat je verwacht. Het is een directe weg terug naar 1993. Een ‘trip down memory lane’ naar 18 november 1993 in New York, om precies te zijn. Het was deze legendarische concertreeks die Nirvana zelf de onsterfelijke status gaf. Dik verdiend overigens, de unieke mix tussen die duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaven het concert een beleving die maar moeilijk is te evenaren.

Maar Smells Like Nirvana doet het! Verwacht dus veel meer dan alleen muziek, verwacht een meeslepend en verhaal! Een rauw, tragisch verhaal over een jong bandje uit Aberdeen, Amerika dat uitgroeit tot de icoon die het nu is. Over de razendsnelle opkomst, de legendarische optredens, tot het verschrikkelijk einde. Sluit je ogen en laat je meenemen, terug in de tijd, naar deze muzikale passie. 
 

Smells Like Nirvana bestaat uit een cellist, twee gitaristen, een bassist, een percussionist (en een accordeonist). Samen vertalen ze de diep duistere klanken en leggen deze als een warme deken over je heen.